Tarihçe

Türkiye’nin ilk ve tek dış ticaret araştırma merkezi olan TEDAM, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Türk Eximbank işbirliği ile Mayıs 2014 tarihinde kurulmuş ve Eylül 2014 tarihinde çalışmalarına başlamıştır.

Dış ticareti ilgilendiren konularda araştırma yapmak, araştırma projelerini koordine etmek, dış ticaretin yapısal sorunlarına yenilikçi öneriler geliştirmek ve bu alanda oluşturulacak politikalara katkı sunmak amacıyla kurulan Merkez, faaliyetlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi bünyesinde sürdürmektedir. Genç ve dinamik yapısı ile TEDAM yenilikçi bir araştırma merkezi yaklaşımını benimsemiştir. İhtiyaçları gözeten, öngörülebilirlik sağlayan, evrensel nitelikte ve sürdürülebilir araştırmaların üretilmesi birincil hedefimizdir.